Vi har et stærkt engagement i bæredygtighed
EJOT opnåede den første Environmental Impact Declaration (EPD) for fremstilling af ankre, og vi kan nu præsentere et omfattende og komplet dokument for bæredygtighed og balance vedrørende vores produkters miljøpåvirkning. EPD'er for ankre og befæstigelse i områder med lavt hældende tage og ventilerede facader er tilføjet senere.
Produkter til området med lette konstruktioner supplerer nu EJOT's sortiment, når det gælder vurdering af bygningers miljømæssige ydeevne i henhold til DIN EN 15978.
Miljøbeskyttelse og bæredygtig ressourceudnyttelse er blandt de vigtigste fremtidige projekter. Bæredygtighed bliver stadig vigtigere for bygge- og ejendomsbranchen.
Bygninger vurderes ud fra et økologisk aspekt efter værdier som energieffektivitet og ressourceforbrug med mere. De offentlige indkøbsmyndigheder medtager specifikt disse kriterier i deres kontrakter.
Med hensyn til fremtidige byggevaredokumenter kræves certifikater vedrørende de grundlæggende krav: hygiejne, miljø, beskyttelse af sundhed og bæredygtig udnyttelse af naturressourcer. EJOT lever op til disse krav.
Virksomhedens CO2-fodaftryk
Corporate Carbon Footprint – Vi bliver mere miljøvenlige og har øje for, hvordan virksomheden belaster miljøet. Vi har målt og empirisk fremstillet tal for, hvad vores belastning er.
Corporate Carbon Footprint betyder en beregning af et CO2-fodaftryk for alle dele af virksomhedens forretningsdrift (også kendt som et corporate carbon footprint).
Idéen er at udarbejde et grundlag for analyse, vurdering og styring af udledninger af drivhusgas. Vi har fremstillet virksomhedens CCF og beregnet nøgletal. Vi arbejder for en løbende reduktion af vores miljøpåvirkning. Vores CO2-fodaftryk overholder internationalt anerkendte standarder (Greenhouse Gas Protocol, ISO 14064)
En rapport om vores operationer defineret som 'Cirkulære' er tilgængelig nedenfor.
Læs CCF-rapporten 2020 (ENG) herLæs Kvalitets-, bæredygtigheds- og sikkerhedspolitik 2022 her
Hvad gør EJOT?
Som førende producent af fastgørelse, ønsker vi at tage ansvar for vores produkter. EJOT har et klart program for at reducere miljøbelastningen og dermed opnå en forbedret bæredygtighed. Du kan læse detaljer om mål, projekter og strategiske mål længere nede.
Vores CCF (Corporate Carbon Footprint) rapport kan opdeles i fem 'Cirkulære' niveauer;
Reduceret produktion gennem deleøkonomi
Det første niveau af cirkularitet er at bruge aktiver optimalt ved for eksempel at dele dem. I stedet for at tilbyde ejerskab, tilbyder du adgang. Uber og bilpools er eksempler på virksomheder, der har en deleøkonomi som forretningsmodel.
Forlæng produktets levetid
Det næste niveau handler om at forlænge et produkts levetid gennem vedligeholdelse eller hvorfor ikke tilbyde produkter som tjenester. Philips har testet konceptet med at sælge lys i stedet for lamper, og virksomheden forpligter sig derefter til at sikre, at der er lys et bestemt sted, med fokus på lang levetid frem for at sælge produkter.
Genbrug af eksisterende produkter
Det tredje niveau er at lukke cirklen ved at genbruge eksisterende produkter. Second hand er et klassisk eksempel, men det kan også involvere for eksempel forretningsmodeller, hvor man genskaber produkter, som tidligere blev anset for usælgelige.
Renovering eller omfabrikation
Det fjerde niveau tages i betragtning, hvis der er behov for en mere omfattende indsats for at gøre brug af det gamle produkt, når det ikke længere er brugbart, som det er. Ved at udskifte dele eller ved at gøre brug af komponenter i ny fremstilling kan ressourcer bruges effektivt.
Genbrug af materialer
Hvis ingen af de første fire niveauer virker, er det sidste niveau i et cirkulært flow genbrug. De brugte dele kan blive til nye materialer eller være nyttige på andre måder.
Projekter og strategiske mål
Nuværende og fremtidige projekter
Vi har et stærkt engagement i bæredygtighed, og derfor har vi valgt at tage en række tiltag med direkte indvirkning. Vi konverterer vores belysningssystemer fra konventionelle systemer til LED. Vi har identificeret, at trykluftanlæg har et højt potentiale for energibesparelser og har derfor igangsat forskellige projekter for at spare energi og dermed CO2. Vi identificerer de største energiforbrugere i vores forretning ved at udføre energieffektivitetsanalyser og skrider til handling i overensstemmelse hermed. Vi udskifter vores ventilationsanlæg med den nyeste teknologi, hvor vi kan bruge varmegenvinding i et andet omfang.
Vi har kraftvarmeværker på to af vores større anlæg, da naturgas har en lavere emissionsfaktor end el. Den genvundne energi bruges derefter i vores varmenet og drift af vores større maskiner. Yderligere facilitetsspecifikke projekter planlægges og implementeres.
Med jævne mellemrum bliver vores hjemmesider inspiceret i henhold til miljøstandarden ISO 14001. Udover løbende forbedringer af systemet har vi også fokus på at øge vores medarbejderes bevidsthed.
I 2013 implementerede vi energiledelse i henhold til ISO 50001. Mange investeringer i energibesparende projekter på vores tyske og internationale lokationer sparer os for værdifulde ressourcer.
Vores strategiske mål
Ved at optimere vores interne processer forbedrer vi emissionsintensiteten i vores produktionsanlæg. Overvågning udføres i henhold til anbefalede internationale retningslinjer.
• Vi tager højde for kuldioxidudledningen fra elektricitet til den producerede mængde eller til det anvendte granulat.
• Vi indsamler forholdet for alle ISO 14001 certificerede produktionsfaciliteter. Dette gør det også muligt at sammenligne lignende lokationer.
Reduktion af skrotvolumen. Gennem fejlanalyser i vores fremstillingsprocesser og løbende dokumentation af den specifikke skrotmængde til mængden af produceret skrot sparer vi naturressourcer og reducerer derved både kuldioxid og omkostninger.
Producentansvar
Producentansvar betyder, at producenterne, det vil sige dem, der fremstiller, importerer eller sælger varer eller emballage, også har et ansvar for, at affald indsamles, borttransporteres, genanvendes, genbruges eller bortskaffes på en miljøvenlig måde.
Producentansvar er reguleret i miljøloven og regler der er udstedt medfører forskellige former for producentansvar. I Sverige har vi i dag lovpligtigt producentansvar for otte produktgrupper: emballage, batterier, biler, dæk, elektronik, lægemidler, returpapir og radioaktive produkter.
Tanken er, at det skal motivere producenterne til at udvikle produkter, der er mere ressourceeffektive, nemmere at genanvende og ikke indeholder miljøfarlige stoffer.
For at løse producentansvaret er der på de fleste områder skabt landsdækkende indsamlingssystemer. Ejot Sverige AB er tilknyttet FTI og Elkretsen for at håndtere emballage, elværktøj og batterier, der udgives på det svenske marked.
Separat indsamling af brugte produkter og emballagematerialer gør det muligt at genbruge materialet. Genanvendelse af materialer hjælper med at forhindre miljøforurening og reducerer efterspørgslen efter råvarer.
Affaldshåndtering
Smid ikke dit elektriske produkt sammen med andet affald, hvis du en dag finder ud af, at det skal udskiftes, eller hvis du ikke længere har brug for det. Efterlad produktet til separat affaldsindsamling. Utilstrækkelig bortskaffelse af batterier kan forårsage sundhedsrisici på grund af utætte gasser eller væsker.
Det er vigtigt, at el-affald afleveres til genbrug, da det indeholder materiale, der kan omdannes til nye produkter. For eksempel kan metallerne genbruges et vilkårligt antal gange uden at miste kvaliteten. El-affald kan også indeholde miljøfarlige stoffer. Kviksølv, bly, cadmium og freoner er eksempler på stoffer, der er farlige for naturen og mennesker. Ved at indlevere el-affald til genbrug sparer vi naturressourcer og bidrager til et renere miljø.
Hvis du har kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os!